nuffnang

Pages

BICARA HATI

Friday, June 26, 2009

SUDUT BICARA TOMPINAI


Dua wajah

Semalam lebih kurang jam 11 malam, saya mendapat sms dari seorang kawan. Dalam sms itu, beliau menyatakan rasa kecewa dengan sikap beberapa individu. Individu ini adalah antara orang-orang penting di daerah ini.

Apa yang buat kawan itu meluat, sikap mereka yang bermuka-muka. Depan bukan main baik, orang cakap semut dipijak pun tidak akan mati, siap guna' jak buaya' lagi untuk memuji, mendabik dada mengatakan kamilah yang layak taapiii...bila saja berada dibelakang, perangai syaitan keluar. Kutuk sini,kutuk sana dan macam-macam lagi.

Big Boss di tuduh tidak pandai, kalau bukan kami yang tolong, tiada ba dia itu. Kamilah yang berada didepan bilang. Depan apa, bila big boss turun, semua tunduk kebawah, kalau boleh, big boss dijulang supaya big boss tau yang mereka ini hormat dengan dia..chisss...dasar pengampu...tapi saya percaya big boss tau juga sikap orang-orang dia ni. kemudian yang paling sadis bila tuduhan dilemparkan kepada SAM.

SAM dikatakan sebagai platform pada seseorang untuk menaikkan diri, bilang lagi semua warga SAM dipergunakan. Punyalah jahat ini orang. Kalau tidak tahu dan kenal SAM, cuba jangan sembarang tuduh. Ok..Kalau nak sangat bantu SAM atau ada hati nak sertai SAM, terus-terang, Jangan main cakap saja, Hei...kamu kutuk seorang Warga SAM bermaksud kamu kutuk kami semua. Kamu menidakkan kemahuan warga Kota Marudu untuk mendapatkan maklumat. Be...pro lah bos...

kalau sekiranya kamu boleh buat, kira bolehlah tu. Kalau tidak berjaya, maka ada problemlah tu...jadi jangan salahkan orang lain atas kelemahan sendiri. Harus diingat, SAM berjuang untuk memaparkan segala masalah di daerah ini. Disamping itu, mengetengahkan setiap kemajuan dan pembaharuan oleh pihak kerajaan.

SAM tidak berminat dengan dunia politik kota marudu yang rakus, jijik dan menyedihkan. Apa tidak, ada yang sudah lama bersama, sudah lama menabur bakti, dikenakan oleh kawan-kawan yang baru saja. Memang tidak patut. So...kepada mereka-mereka yang berwajah dua, hati-hatilah kerana kata dinakan ada mata diatas sentiasa melihat. Biarlah, kalau sudah ditegur tu, terimalah dan jangan pula kasi pindah itu tempat org lain...hehehe...

Ingat untuk semua pembaca SAM. SAM adalah bebas, tidak terikat dengan mana-mana parti politik. Sesiapa pun boleh mengirim artikel dan kalau sesuai SAM akan siarkan...SAM adalah untuk rakyat Kota Marudu......

1 comments:

NONG June 26, 2009 at 2:11 PM  

sebenarnya orang yang bercakap itulah yang ada motif mau ambil kesempatan pada orang lain..
Apa yang PASTI, ahli2 SAM sentiasa menyokong Sanguru jika beliau ada rezeki jadi YB akan datang.
Boleh nampak kepimpinan Sanguru ba. Selama ni pun tiada juga dia pakat2 sama kita ahli2 SAM supaya fanatik sama dia.

HIDUP SANGURU..HIDUP SANGURU!!!

Post a Comment

Followers

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP